Image Name

Registrar un domini web és el primer pas per desenvolupar la presència corporativa de la nostra empresa a Internet.

El nostre domini ha d’anar associat al nom comercial de la nostra empresa oa la marca que volem oferir al mercat. Per això hem de cuidar el com i en quin moment fem el registre davant de cadascuna de les entitats competents.

Per això és imprescindible que ens assegurem de poder registrar amb garanties un domini que coincideixi amb el nom comercial de la nostra empresa o la marca del nostre producte, servei o esdeveniment.

Comprar un domini

Registrar o comprar un nom de domini nou és una tasca fàcil, n’hi ha prou que estigui disponible, paguem i ja és nostre. Hi ha centenars i plataformes que ens faciliten aquest servei. A més, el registre és pràcticament immediat.

I ara què?

Per donar-li funcionalitat i activar els serveis requerim contractar conjuntament un servei de hosting web i servei de correu.

Per agilitzar el procés recomanem contractar un paquet de compra de domini i servei de hosting , tot en un.

Un domini què és?

Un domini és un nom que triem per identificar una web. El domini és l’adreça electrònica on allotgem la nostra web i els continguts que desitgem fer accessibles als nostres clients.

El nom que triem acompanya una extensió que identifica la finalitat del seu ús. Hi ha extensions genèriques, i específiques que aporten informació valuosa sobre el seu contingut.

Significat de les extensions d’un domini

L’extensió d’un domini pot aportar informació important tant als nostres clients, així com influir en el posicionament orgànic de la nostra web als cercadors. més registrem pels nostres clients.

.com

Indica domini genèric per excel·lència, usualment emprat per a fins comercials amb projecció internacional.

.net

Indica que és un domini genèric d’àmbit internacional destinat a presentar els serveis de comunicacions i/o d’Internet.

.org

Indica que és una organització d’àmbit internacional, o entitat sense ànim de lucre.

.es

Aquest domini es destina a identificar empreses que operen i destinen la seva acció comercial específicament dins el territori espanyol.

.com.es

Aquest és un domini de tercer nivell. Això vol dir que depèn el .es, i la seva tasca és ampliar el rang de noms disponibles per al registre de dominis. Per exemple, si volem registrar ‘midomini.es’ i ja estigués registrat, tenim l’opció de registrar ‘midominio.com.es’. Si volem comprar un domini barat, aquesta és una opció interessant que cal considerar.

.botiga

Aquesta extensió per a dominis web és una de tantes de nova generació (hi ha centenars d’extensions noves) i aporten una informació més específica de la finalitat del domini web. Un domini .botiga indicarà que es tracta d’una botiga online de parla espanyola/hispana, i un .shop que es tracta d’una botiga de parla anglesa/americana.

Errors en triar l’extensió quan registrem un domini

Escollir una extensió equivocada pot ser un problema. Les extensions dels dominis aporten informació sobre l’ús i la finalitat a què el destinem.

Errors comuns quan en registrar un domini

És força comú registrar un domini disponible amb el nom d’una marca ja existent al mercat que no coneixíem. En aquest cas el propietari de la marca pot exercir el dret de reclamar-nos el traspàs i la propietat.

Un altre problema pot aparèixer quan registrem un domini massa llarg, o amb caràcters especials ( guions ). Aquests factors poden afectar negativament la seva correcta reproducció escrita per part dels nostres clients, o directament pot perjudicar el posicionament orgànic als cercadors, cosa que en poc temps podem lamentar greument.

Què és un hosting?

El hosting, en espanyol hostatge, és com anomenem el servidor que conté i serveix la web i els continguts que es mostren als visitants quan escriuen l’adreça ( URL ) del nostre domini.

Què és el posicionament orgànic als cercadors?

Si fem les coses bé el nostre domini serà indexat pels cercadors dInternet. El posicionament orgànic és en quina posició es mostren els diferents continguts de la nostra web, quan un usuari escriu un concepte ( paraula clau, o keyword ) al camp de cerca del cercador.

És important ressaltar que el posicionament orgànic no té res a veure amb aparèixer a la secció d’anuncis de pagament de qualsevol cercador. És tot el contrari.

El posicionament orgànic es basa en aplicar coneixements que optimitzin la part tècnica del web, així com la confecció de continguts de qualitat.

Aquests factors a la nostra web provoquen més interès i temps de permanència dels nostres visitants, i aquest comportament mana senyals al cercador que indiquen que els nostres continguts satisfan els visitants.

Per tant, el cercador conclou que el nostre domini conté informació que satisfà la intenció de cerca dels usuaris, i prioritza ascendir la nostra posició en els resultats de cerca que mostra davant dels de la competència.

Si ho reflexionem bé, és un posicionament web barat. Per què? Perquè encara que hàgim de treballar una mica més al principi, el retorn en trànsit de qualitat i conversió comercial ens compensarà sobradament. Serà ‘tràfic gratuït’ atès que no prové d’una font publicitària de pagament.

Conclusió

Els nostres coneixements quant a l’elecció d’un nom adequat per al vostre domini i la seva extensió, i les nostres tècniques de posicionament orgànic us facilitaran enormement aconseguir visites, i per tant clients i conversions comercials a la seva web.

Convé registrar un domini caducat?

Aquesta és una pràctica de SEO avançat que requereix coneixements avançats. Si trobem un domini que anteriorment va ser usat, sempre que el domini sigui d’una temàtica semblant o compatible amb la nostra activitat, pot ser una bona compra.

Els dominis adquireixen reputació i rang durant el seu ús. Compte, mai no hem de registrar un domini caducat que tingui mala reputació o enllaços tòxics. Si trobem un domini amb bona reputació i rang, probablement teniu associats enllaços entrants d’altres webs, i això contribuirà a escalar més ràpidament posicions als cercadors.